lördag 25 juli 2009

Åter i Sockna...

...efter en vecka i Skåne. Skriver lite dag för dag så det mesta kommer med!



Lördag
Lämnade ett soligt och kvavt Åtvidaberg vid lunchtid, hade tröttat ut Lillskrutt hos Teddy och Moa på förmiddagen. Vi åkte och åkte och Lilla jag var jätteduktig i bilen. Efter Jönköping kom regnet, det vräkte ner, såg knappt vägen. Vi kom fram till Bolmstad säteri efter ett par felåkningar och det fortsatte att regna. Vi checkade in och det fortsatte att regna. Eftermiddagen och kvällen kom och gick och det fortsatte att regna. Men vad gör det när man heter Jonna, ingenting, för Lilla jag har ju iallafall lika mycket spring i benen. Galonisar och gummistövlar på och ut i regnet och vattenpölarna. Vi hade trevligt på gården, men det hade varit mycket trevligare om det varit lite annat väder, lite sol eller iallafall uppehåll så man kunde badat och lekt vid stranden.

Kossa mu

´´


Mamma och bebis häst och huset vi bodde i.

´´

Söndag

J vaknade tidigt och vi kom iväg tidigt, kände inte för att stanna kvar på gården i regnet. Åkte genom Båstad, Tennisveckan var fortfarande igång så vi stannade inte där som vi hade tänkt. Såg en massa brats/stekare eller vad man nu kallar snobbiga ynglingar. Tur man inte är sån, måste vara jobbigt. Vi åkte vidare mot Torekov, parkerade bilen och strosade runt lite. Han precis in i bilen innan regnet kom -igen...Åkte till ett söndagsstängt Ängelholm, J fick springa fritt på gågatorna. Kul!!! Åt på kinarestaurant, det tyckte Lilla jag var mysigt, hon fick köttbullar och pommes. Efter restaurantbesöket åkte vi till Villa Malla där vi skulle bo tre nätter. Villa Malla var ett trevligt Gästgiveri med mycket trevliga ägare. Mannen är slående lik Allan Svensson!!! Femåriga dottern underhöll Jonna!

J på restaurant

´´


På rummet

´´

Måndag

Åkte vilse i Ängelholm, men kom till slut fram till Hembygdsparken, som Valla ungefär. Det regnade så galonisarna åkte på igen och J sprang omkring och tittade inte på djuren. Vi försökte, men hon har en egen vilja...det är ju roligare att plocka skräp. Efter hembygdsparken åkte vi till Mölle, J sov och vi fikade. Ett trevligt ställe som varit mycket trevligare om solen gassat, men så mysigt. När J är stor eller om vi åker ensamma blir det en tur till Kullen eller vad det heter också...Åkte till Helsingborg och gick där en sväng.

Snygga höns

´´

Gör som de andra barnen, hittar frön och matar hönsen

´´

Tisdag

Lilla jag var utomlands för första gången och mamman glömde kameran! Attans, men pappan tog lite kort med mobilen. Vi tig färjan över till Helsingör och gick där en stund. Åt pölse och drack pilsner. Lilla jag åt mest korvbröd. Gick en sväng inne i Helsingborg också. Den kvällen somnade J tidigt. Det är jobbigt att vara utomlands....

Fortsätter imorrn!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar