lördag 22 maj 2010

Körsång och nattvard

Idag har vi varit i kyrkan. Anton har konfirmerats. Vi var lite oroliga för hur det skulle gå med Jonna i kyrkan så lång tid. När vi var på konfirmation för ett år sedan fick Fredric gå ut med henne redan efter 10 minuter. Vi packade väskan full med diverse mutor och andra bra att ha grejer.
´´
Hon började med att sitta hos mormor (min mamma) och moster Sara, tog sina tre böcker, läste, ställde dem med framsidan utåt, baksidan utåt, läste lite till, tappade lite, läste lite... Åt några äppelbitar, några kexbitar för att sedan kliva över till Rolf. Samlade ihop alla program och sånghäften, grejade lite, busade lite, blev mutad med tablettask...mmmm. Fick lite pengar till kollekten som idag gick till Barncancerfonden, vi snålade inte! Men det gjorde Lilla jag som vägrade lämna ifrån sig sina pengar. UNGE!!! Hoppade över till morbror Andreas, samlade lite häften igen, sjöng med i kören med tonartshöjningar och allt, sade åt Rolf att inte sjunga, följde med morbror gudfadern Andreas och tog nattvarden. Jonna fick ett oblat som inte föll henne i smaken. Andreas har gjort ett gudfaderjobb...
´´
Med andra ord skötte sig Jonna riktigt bra i kyrkan, det tog trots allt ca 1 h 15 min och hon höll sig till oss utan protester eller sura miner. Så duktig! Väl hemma hos Anton traskade hon omkring i trädgården tills hon däckade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar